Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis bieden in Rotterdam. Zo snel mogelijk meedoen met de Nederlandse samenleving is het doel. SNTR biedt een intensief programma dat bestaat uit een huurwoning, een taaltraject, het leren kennen van de wijk en de stad, en begeleiding naar passend (vrijwilligers)werk en/of onderwijs. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) onderzoekt de impact van het programma.

Kom in contact met nieuwkomers!

Voor een groot deel van de deelnemers van SNTR is het lastig om betaald werk of vrijwilligerswerk te vinden. Ook bedrijven weten vaak niet hoe zij nieuwkomers kunnen benaderen. SNTR organiseert daarom verschillende activiteiten om deelnemers en werkgevers met elkaar in contact te brengen.

Werkbezoek
Een werkbezoek is een goede manier om deelnemers kennis te laten maken met uw bedrijf. SNTR komt bij u langs op locatie met een groep deelnemers uit het programma. Doordat ze het bedrijf en de eventuele werkzaamheden zien, krijgen de deelnemers een goed beeld van de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Netwerkbijeenkomst
Een netwerkbijeenkomst is een mooie gelegenheid om in contact te komen met werkzoekende deelnemers in een informele setting. SNTR organiseert meerder malen per jaar een netwerkbijeenkomst op locatie met een interactief programma en presentaties van bedrijven.

 

“Statushouders zijn loyale werknemers. Ze blijven langer bij je bedrijf.”
Jeffrey van Meerkerk, directeur Strategic Relations, Sustainability & CSR bij Manpowergroup en ambassadeur van SNTR

 


Bied nieuwkomers een kans binnen uw bedrijf!

Er zijn verschillende mogelijkheden om deelnemers te laten meedraaien binnen uw bedrijf:

Betaalde baan
Een betaalde baan biedt onafhankelijkheid en zelfvertrouwen. Deelnemers uit ons programma staan te popelen om betaald aan het werk te gaan en stappen te zetten op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Kijk hier de video van SNTR-deelnemer Osama Ramhamdani die een betaalde baan heeft bij Royal Sens: https://www.youtube.com/watch?v=_nLjozNtt_8

Proefplaatsing
Tijdens een proefplaatsing kan een deelnemer voor een periode van maximaal twee maanden met behoud van uitkering een functie uitoefenen. De intentie van de werkgever is om de deelnemer na deze periode in dienst te nemen.

Werkstage
Via een werkstage kan een deelnemer met behoud van uitkering werkervaring opdoen. Een werkstage heeft een leerdoel en richt zich op specifieke taken. De werkgever is na deze periode niet verplicht om de deelnemer in dienst te nemen.

Werkervaringsplek
Via een werkervaringsplek kan een deelnemer met behoud van uitkering kennis maken met het bedrijf en ervaren of het bedrijf bij hem of haar past. Andersom geldt hetzelfde: ook de werkgever kan kijken of de deelnemer bij het bedrijf past. Het doel van een werkervaringsplek is om werknemersvaardigheden en een werkritme op te doen. De werkgever is na deze periode niet verplicht om de deelnemer in dienst te nemen.

Let op: de gemeente dient in het geval van een bijstandsgerechtigde goedkeuring te geven voor een proefplaatsing, werkstage en werkervaringsplek.

 

“In de praktijk leer ik sneller Nederlands.”
Amar Saed, deelnemer van SNTR

 

Coachen op de werkvloer

SNTR biedt begeleiding op de werkvloer aan zowel werkgevers als deelnemers van het SNTR-programma. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Wilt u of uw bedrijf iets betekenen voor deelnemers van SNTR?

Neem dan contact op met Dianne Dijkstra (ddijkstra@sntr.nl of 06-82312874).