Werkervaring opdoen is belangrijk. SNTR heeft contact met bedrijven. De bedrijven bieden werkstages aan SNTR-deelnemers. U kunt hierop solliciteren.

إن الالتحاق بأحد أماكن اكتساب الخبرة أمر غاية في الأهمية. لدى الـSNTR تواصل مع شركات عديدة. هذه الشركات تعرض شواغر لأماكن اكتساب الخبرة للمشاركين في برنامج الـSNTR. بإمكانك التقديم على هذه الشواغر.

Aanmelden

Bent u deelnemer aan het SNTR-programma? Heeft u interesse in een werkstage? Dan kunt u reageren!
Uw coach kan samen met u een korte motivatie opstellen. Stuur een e-mail met uw motivatie (maximaal 10 zinnen) naar loopbaan@sntr.nl. U kunt ook meer informatie opvragen bij uw coach. Indien u een CV heeft kunt u dit meesturen.

 Wat is volgens SNTR een werkstage?

U doet werkervaring op bij een werkgever. Het werk is tijdelijk. Leren is belangrijk. U kunt zich ontwikkelen tijdens het werk. U krijgt begeleiding tijdens uw werkzaamheden. De werkzaamheden zijn afgestemd op uw mogelijkheden.

Mogelijkheden bij werkstages

 • U krijgt persoonlijke begeleiding om u te ontwikkelen;
 • U oefent de Nederlandse taal op de werkvloer;
 • U bouwt een netwerk op;
 • U werkt aan het verder ontwikkelen van vaardigheden;
 • U vergroot uw kansen op toekomstig betaald werk;
 • U maakt kennis met de Nederlandse werkcultuur.

التسجيــل

هل أنت مشارك في برنامج الـSNTR؟ هل ترغب بالالتحاق بأحد أماكن اكتساب الخبرة؟ إذاً قم بالتفاعل! قم بإرسال رسالة دافع (100 كلمة كحد أقصى ويفضل باللغة
الهولندية) إضافة إلى سيرتك الذاتية إلى العنوان التالي: loopbaan@sntr.nl
بإمكانك سؤال المرشد الاجتماعي الخاص بك لمعرفة المزيد من المعلومات.

ما هي أماكن اكتساب الخبرة وفقاً للـSNTR؟

أنت تكتسب خبرة عملية عند رب العمل. هذا العمل هو مؤقت. التعلم أمر مهم جداً. بإمكانك تطوير نفسك خلال هذه الفترة. أنت تتلقى خلال
هذه الفترة إرشاد وتوجيه. يتم تصميم مهامك في العمل وفقاً لقدراتك.

الفرص المتاحة لك في أماكن اكتساب الخبرة

– أنت تتلقى توجيه شخصي لكي تتمكن من تطوير نفسك
– أنت تتدرب على ممارسة اللغة الهولندية على أرض الواقع وفي بيئة العمل
– أنت تبني شبكة علاقاتك الاجتماعية
– أنت تعمل على تطوير المزيد من المهارات
– أنت تزيد فرصك في الحصول مستقبلاً على عمل مأجور
– أنت تتعرف على ثقافة العمل في هولندا


Beschikbare werkstages

Werkstage keukenassistent Stichting Rotterdam Kookt 
Werkstage huismeester en receptionist Rotterdam Academy
Werkstage kantine bij de Ocean Clean Up
Werkstage bouw
Werkstage bakker 
Werkstage catering / kok 
Werkstages bij Rotterdam Vakmanstad
Werkstage Catering bij Vegetarische cateraar Gheestige Willem
Werkstage tuin-onderhoud bij Kinderdagverblijf de Kasteeltuin
Werkstage bij Rotterdam Academy 
Entreeopleiding volgen bij Zadkine in samenwerking met Talentfabriek010
Werkstage Tuin bij Natuurtalent (Talentfabriek010)
Werkstage Horeca medewerker (gastheer/gastvrouw) bij Natuurtalent (Talentfabriek 010)
Werkstage Naaiatelier in het Wijkatelier bij Talentfabriek 010
Horeca-medewerker bij Resto VanHarte
Horecamedewerkers bij Theater Zuidplein 
Kok bij De Nieuwe Poort Rotterdam

Bedrijven met mogelijkheden tot betaald werk:

Drukkerij Royal Sens:

Royal Sens, 4 vestigingen in 3 landen. Royal Sens maakt zich meer dan 120 jaar lang sterk voor een optimale presentatie van producten in het schap. Zij zijn gespecialiseerd in het produceren van diverse soorten etiketten en verpakkingen van hoge kwaliteit. De 175 medewerkers zorgen er dagelijks voor dat meer dan 60 miljoen wet glue etiketten, sleeves en booklets aan vrijwel alle Europese landen geleverd worden. De producten laten zich probleemloos verwerken op de diverse verpakkingslijnen voor zowel blik, glas als kunststof. Royal Sens heeft vacatures voor operators. Mocht je hier interesse in hebben neem contact op met je toekomstcoach of via loopbaan@sntr.nl.

Coolblue

Coolblue. Ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu één van de snelst groeiende e-commercebedrijven van de Benelux. Sinds de oprichting in 1999 hebben ze maar één doel: klanten blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Samen werken ze keihard om onze klanten te verwonderen. Als SNTR deelnemer kan je een (taal)stage doen om opgeleid te worden tot bezorger/chauffeur. Ook zijn er mogelijkheden als je kennis hebt van IT. Neem contact op met je toekomstcoach of mail naar loopbaan@sntr.nl.

Picnic

In stilte heeft Picnic drie jaar lang met een team van 30 specialisten gewerkt aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze in staat is de boodschappen zonder onnodige tussenschakels in de wijk rond te brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Doordat de kosten van deze nieuwe manier van distributie zo laag zijn, kunnen de prijzen voor de boodschappen laag zijn en is de bezorging gratis. Picnic is een initiatief van vier ondernemers. Internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Bas Verheijen is voormalig marketing-directeur van Albert Heijn en C1000. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel. Picnic heeft vooral vacatures vrij op het distributiecentrum in Rotterdam-Albrandswaard.

Bazar 

Hotel  Bazar Rotterdam is sinds december 1997 gevestigd in een monumentaal pand aan de Witte de Withstraat 16 in het centrum vanRotterdam. De meeste gerechten op de kaart zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.  Al het vlees is halal. Naast het restaurant heeft Bazar ook een hotel. Hotel Bazar Rotterdam is vaker op zoek naar personeel voor de keuken of bediening. Mocht u ervaring hebben in de horeca en graag willen kennismaken met Bazar, mail dan naar loopbaan@sntr.nl. Informatie over het bedrijf zie je op: www.hotelbazar.nl

Polyplastic

Polyplastic werkt met materiaal genaamd: acrylaatglas. Hiervan maken zij ramen en vensters voor campers. Ook maken ze deuren voor koelingen van supermarkten. Tegenwoordig is Polyplastic, met zo’n kleine 200 medewerkers erg groot binnen de sector. Polyplastic zoekt nieuwe medewerkers. De werkplek is in de fabriek. Er is plaats om te werken als operator. Een operator werkt bij de productielijn. Dit is een plek waar het product stap – voor – stap gemaakt wordt.  De functie is fulltime, 40 uur. De dienst is de ene week in de ochtend: van 6.30 uur – 15.00 uur en de andere week van 15.00 uur – 23.30 uur.  Elke medewerker wisselt van dienst. Heeft u interesse? Mail naar loopbaan@sntr.nl.

Door middel van een (taal)stage ervaring opdoen tijdens je inburgering?

Keukenassistent bij Stichting Rotterdam Kookt

Organisatie: Stichting Rotterdam Kookt  (SRK)
SKR ziet ondernemen als een middel om onze maatschappelijke doelen te kunnen bereiken. Het gaat om een  functie als vrijwillige keuken assistent. Je wordt door een chef-kok begeleidt en je leert alles op het gebied van koken en catering.  Door deze uitdagende leerwerkplek kun je jezelf ontwikkelen en je kans op een baan in de  horeca vergroten.

Taken: 
· Ondersteunen van de chef-kok en andere keuken medewerkers;
· Helpen bij het bereiden van gerechten;
· Het treffen van voorbereidingen van het snijden van groenten en het klaar zetten van
ingrediënten;
· Het bewaken van voorraden;
· Het schoonhouden van de werkomgeving.

Profiel:
· Gemotiveerd en leergierig
· Vriendelijk en gastvrij
· Flexibel en je vindt het leuk om in een team te werken

Werktijden en startdatum: in overleg, bij voorkeur minimaal 16 uur per week maar dit is te bespreken

Locatie: De Stichting is gevestigd in IJsselmonde, vlakbij Beverwaard. Het adres is: Hollands Tuin 304, 3078 EE Rotterdam.

Huismeester of receptiemedewerker bij Rotterdam Academy?

Organisatie: Rotterdam Academy
Rotterdam Academy is verantwoordelijk voor het associate degree van de Hogeschool Rotterdam. De Rotterdam Academy heeft 16 opleidingen. Er studeren meer dan 2500 studenten op de Rotterdam Academy.

Taken huismeester:

 • Openen en sluiten van deuren
 • Controle rondjes door het gebouw
 • Op en afbouwen bij activiteiten
 • Simpele data invoer
 • Afstellen werkplekken
 • Gastvrij mensen ontvangen en Nederlands spreken

Taken receptionist:

 • Ontvangen van bezoekers en studenten
 • Een van de aanspreekpunten in het Paviljoen
 • Telefoon opnemen
 • Registeren van bezoekers
 • Administratie
 • Toezicht houden in het Paviljoen

Huismeester: Het is minimaal 16 uur, maximaal 32 uur. De werktijden zijn tussen 7.00 en 17.00 uur en in overleg.

Receptie: Maandag tot donderdag tussen 16 uur en 21 uur en op vrijdag tussen 16 uur en 19 uur. Werktijden zijn in overleg.

Profiel: U bent bezig met de Nederlandse taal. U wilt dit oefenen in de praktijk.

Locatie: Museumpark 40, Rotterdam / website: https://rac.hr.nl

Stage bij de Ocean Clean Up

Organisatie: Ocean Clean Up
De Ocean Clean Up is een Nederlandse stichting met wereldwijk bereik. Hun doel is geen plastic meer in de oceaan! Daarom hebben ze een nieuwe techniek gemaakt die plastic uit de zee haalt. Het hoofdkantoor van de Ocean Clean Up zit in Rotterdam.

Werktijden: dinsdag, woensdag, donderdag van 11 tot 14 uur

Taken: boodschappen doen en het voorbereiden van de lunch in de kantine van de Ocean Clean up

Profiel: gemotiveerd zijn, het leuk vinden om in contact te komen met andere mensen, durven te praten en het leuk vinden om te werken in de keuken/kantine en een lunch klaar te maken

Locatie: Batavierenstraat, Rotterdam (centrum)

Stage in de bouw

Organisatie: Bouwerswerkplaats
De Bouwerswerkplaats is een sociale onderneming, waarbij je werkzaamheden gaat doen in de bouw. Je werkt samen in een team.  De andere teamleden krijgen een uitkering en willen graag het vak van bouwvakker beter leren kennen. Een woonhuis in de wijk Crooswijk wordt volledig verbouwd. Een leermeester biedt begeleiding tijdens het werken. Er is een mogelijkheid om na een succesvolle stage uit te stromen naar betaald werk. Dit contract is op detacheringsbasis.

Werktijden: in overleg, minimaal 1 dag per week

Taken: alle mogelijke werkzaamheden in bouw (slopen, schilderen, stucen, zagen en nog veel meer).

Profiel: iemand met motivatie, die fit is om het werk te kunnen doen in de bouw. Basis Nederlands (luisteren, spreken) is wel van belang in verband met veiligheid en om te kunnen communiceren met de anderen.

Locatie: Crooswijk, Rotterdam

Stage bij de Bakkerwerkplaats

Organisatie: Bakkerswerkplaats
De Bakkerswerkplaats biedt mensen een kans. Talentvolle mensen die niet meteen meedoen in een normale werkomgeving krijgen bij de Bakkerswerkplaats een kans. Dit kunnen mensen zijn met een sociale of verstandelijke beperking, of iemand die de druk van gewoon werk niet aan kan of iets langzamer werkt. De bakkerswerkplaats bestaat ruim drie jaar.

Werktijden: in overleg

Taken: In de bakkerswerkplaats leer je alle belangrijke dingen die bakkers doen.

Profiel: Iemand die interesse heeft in het bakkersvak en de motivatie heeft om brood te bakken, of taart en koekjes. Nederlands op A2 niveau is handig om gesprekken te kunnen voeren met klanten en de personen met wie je samenwerkt.

Locatie: Sumatraweg 22 Rotterdam

Medewerking catering (stage)

Organisatie:
Angie’s catering (www.angies-food.nl) is een professionele bedrijfscateraar in Rotterdam en verzorgt lunches voor werknemers van bedrijven in Rotterdam. Dat zijn voornamelijk salades en sandwiches, maar kunnen ook lunchpakketten op maat zijn. In de keuken werkt Angie’s altijd met verse ingrediënten en bereiden zo goed als alles zelf voor, omdat ze geloven in de kracht van puur, vers bereid eten met liefde en aandacht.

Werktijden/duur:
Op doordeweekse dagen van 6.30 uur – 14.00 uur. Bij een stage is dit geen harde eis, dus later beginnen is mogelijk. De stagedag is te bespreken. De werkzaamheden zijn dus vooral rond de lunch georganiseerd. De uren zijn bespreekbaar, maar minimaal 4 uur per week.

Taken:
-Ondersteunende werkzaamheden in de productie keuken
-De Nederlandse taal oefenen
-Leren werken met een koksmes en aanleren van snijtechnieken in de keuken
-Samenwerken in een klein team
-Een professioneel cateraar ‘van binnenuit’ leren kennen
-Afwassen en boodschappen doen
-Samen met een collega bestellingen bezorgen en klant contact maken

Profiel:
Iemand met interesse in koken en catering. Basis Nederlands is geweest (niveau A2 of hoger).

Locatie:
Marinus van der Stoepstraat 24-26, Rotterdam (wijk: Kralingen)

 Meedoen bij Rotterdam Vakmanstad

Organisatie:
Rotterdam Vakmanstad geeft aan kinderen tussen 4 en 12 jaar extra lessen op school. Zij geven: kooklessen, tuinlessen, technieklessen, Judo/Aikido en filosofielessen. Deze lessen helpen kinderen om beter om te gaan met zichzelf en met anderen en om samen met hun ouders goede keuzes te maken voor de toekomst.

Werktijden/duur:
Wij zoeken assistentie bij de kooklessen. En eventueel ook bij de tuin en judolessen.
Kooklessen worden gegeven op maandag (10.30 uur – 15.30 uur) en dinsdag (10.15-15.30 uur en om de week 12:30 – 15.30 uur).  Ondersteuning wordt vooral gevraagd voor de middagen van 12:00-16:30/17:00 (voorbereiden en opruimen hoort daarbij).

Taken: Leerlingen helpen en uitleg geven bij de voorbereiding van het koken (snijtechnieken, raspen, etc); helpen van de leerlingen bij de verschillende taken die bij de kookles horen; helpen van de docent bij de organisatie en voorbereiding van de les.

Profiel: Basisniveau van de Nederlandse taal en motivatie om te ondersteunen bij de lessen.

Catering – werkzaamheden bij Gheestige Willem

Bedrijf: Gheestige Willem is een vegetarisch cateringbedrijf dat bijna volledig kookt met biologische ingrediënten. Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven en (culturele) instellingen. De menukaart bestaat uit kleine hapjes, lunches, buffetten en  andere specialiteiten.

Werktijd/duur: Deze stageplek is voor onbepaalde tijd. Het betreft een parttime stage, op doordeweekse dagen, tussen 9.00 en 17.00 uur, waarbij de werktijden afgesproken worden in overleg.

Taken: De taken bestaan in eerste instantie uit: Het snijden van groenten, beleggen van broodjes, bereiden van salades en eenvoudige gerechten.

Profiel: In onze kleine, maar gezellige keuken, is er ruimte voor een stagiaire die van koken houdt en graag zijn/haar kookvaardigheden verder wil ontwikkelen.

Locatie: Gheestige Willem is gevestigd op het Noordereiland in Rotterdam. Koken doen we met uitzicht op de Willemsbrug en de voorbijvarende schepen. Zie: www.gheestigewillem.nl

Werkstage tuin-onderhoud bij Kinderdagverblijf de Kasteeltuin

Organisatie: Kinderdagverzorging de Kasteeltuin, opvang voor kinderen van 2 maanden tot 4 jaar. Openingstijden van 7.30 tot 18.00 uur.

Werktijd/duur: Woensdagochtend van 8.30 uur tot 12.00 uur . Ongeveer 3.5 uur  In de winter soms minder regelmatig, in zomer soms wat langer. Alles in overleg.

Taken: Meehelpen met het onderhoud en verzorging van onze tuin, in samenwerking met onze tuinman en andere vrijwilligster.

Profiel: Ervaring in de groenverzorging is niet vereist, wel fijn. Affiniteit met kinderen (die ook in de tuin spelen tijdens werkzaamheden) wel vereist. Geen taal-eis. Wel fijn als iemand gemotiveerd en vooral vriendelijk is.

Locatie: Spangen (R’dam West) / https://www.dekasteeltuin.nl

 Werkstage bij Rotterdam Academy (doorlopend)

Organisatie: Rotterdam Academy is verantwoordelijk voor het associate degree van de Hogeschool Rotterdam. De Rotterdam Academy heeft 16 opleidingen. Er studeren meer dan 2500 studenten op de Rotterdam Academy.

Werktijd/duur: De werktijden zijn tussen 08.30 en – 17.30 uur. U werkt minimaal 6 uur per week.

Taken: Het ontvangen van gasten en studenten. U zit ook achter de balie en beantwoord vragen. Ook werkt u in het archief. Werkstage 1 is bij het bedrijfsbureau. Werkstage 2 is bij het Workforce Development Center.

Profiel: U bent bezig met de Nederlandse taal. U wilt dit oefenen in de praktijk. Ook heeft u interesse in het onderwijs.

Locatie: Museumpark 40, Rotterdam / https://rac.hr.nl

Entreeopleiding volgen bij Zadkine in samenwerking met Talentfabriek010

Opleiding: Talentfabriek010 biedt in samenwerking met roc Zadkine een opleiding. Deze is voor deelnemers van de wijkateliers en bij Natuurtalent. Het is een MBO entreeopleiding (mbo niveau 1). Het diploma biedt toegang tot het MBO onderwijs op niveau 2 en hoger. Deelnemers kunnen de opleiding volgen als zij een werkstage (vrijwillig) hebben bij Talentfabriek010.

Werktijd/duur: U krijgt op maandag van 09.00 u tot 17.00u les op de locatie Frankendaal (Rotterdam Zuid) van Zadkine. Naast de lessen op school werkt u ook bij een van de locaties van Talentfabriek voor minimaal 16 uur per week. U bent dus 24 uur per week bezig met werk en studie. De werktijden en werkdagen wordt met u besproken. De opleiding duurt een jaar.

Profiel:
– 24 uur per week beschikbaar voor onderwijs en praktijkstage
– een BSN of een geldig verblijfsbewijs hebben
– taalniveau op tenminste A1
– geen andere Nederlandse opleiding behaald

Locaties: Schiebroek, Crooswijk, Lombardijen, Feyenoord / http://www.talentfabriek010.nl

Werkstage Tuin bij Natuurtalent (Talentfabriek010)

Bedrijf: Natuurtalent is de stadsboerderij van Talentfabriek010. Op het terrein worden
groenten, fruit en kruiden verbouwd. Er zijn dieren. Er is een theehuis waar
bezoekers kunnen eten en drinken.

Werktijd/duur: 16 uur per week als u ook de entree opleiding wilt volgen. Wilt u dat nog niet dan kunt u minder uren werken. De werkdagen zijn in overleg op één of meer dagdelen op dinsdag
t/m vrijdag tussen 09.00 tot 15.00 uur.

Taken: De werkzaamheden zijn divers. Zo gaat u de grond bewerken, zaaien, planten, onkruid weghalen, snoeien, oogsten, de tuin klaar maken voor de winter en voor het voorjaar. Tijdens het werken besteden we veel aandacht aan de Nederlandse taal. U helpt mee met het verwerken van kruiden en assisteert bij de verkoop van producten.

Profiel: U bent beschikbaar om te werken. Het verstaan en begrijpen van het Nederlands op taalniveau A1 is belangrijk om uw werk te kunnen doen.

Locatie: Veldkersweg 50, 3053 JR Rotterdam / Schiebroek / http://www.talentfabriek010.nl

Werkstage Horeca medewerker (gastheer/gastvrouw) bij Natuurtalent (Talentfabriek 010)

Bedrijf: Natuurtalent is de stadsboerderij van Talentfabriek010. Op het terrein worden
groenten, fruit en kruiden verbouwd. Er zijn dieren. Er is een theehuis waar
bezoekers kunnen eten en drinken.

Werktijd/duur: 16 uur per week als u ook de entree opleiding wilt volgen. Wilt u dat nog niet dan kunt u minder uren werken. De werkdagen zijn in overleg op één of meer dagdelen op dinsdag
t/m vrijdag tussen 09.00 tot 15.00 uur.

Taken: Als medewerker in het theehuis, ontvangt u de gasten, helpt u bij de bediening en bij het bereiden van eten en drinken. Ook helpt u met schoonmaken. U bent niet alleen: er is altijd iemand die u helpt. Op basis van wat u kan en wil, kunt u meer over het vak leren. Tijdens het werken besteden we veel aandacht aan de Nederlandse taal.

Profiel: U bent beschikbaar om te werken. Het verstaan en begrijpen van het Nederlands op taalniveau A1 is belangrijk om uw werk te kunnen doen.

Locatie: Veldkersweg 50, 3053 JR Rotterdam / Schiebroek / http://www.talentfabriek010.nl


Werkstage Naaiatelier in het Wijkatelier bij Talentfabriek 010

Bedrijf: De wijkateliers van Talentfabriek010 zijn werkplaatsen waar wijkbewoners komen om
andere mensen te ontmoeten, een vak te leren, een dagritme te hebben en een
opleiding te volgen. Iedereen is welkom. Er wordt genaaid voor Rotterdamse
bedrijven.

Werktijd/duur: 16 uur per week als u ook de entree opleiding wilt volgen. Wilt u dat nog niet dan kunt u minder uren werken. De werkdagen zijn in overleg op één of meer dagdelen op dinsdag
t/m vrijdag tussen 09.00 tot 15.00 uur.

Taken: U gaat alle stappen leren van de productie. Talentfabriek 010 bespreekt wat u al kunt. Ook helpt u mee met het opruimen en schoonhouden van het atelier. Het werken is in een team. In het team wordt Nederlands gepraat. De Nederlandse taal oefent u dus vaak.

Profiel: U bent beschikbaar om te werken. Het verstaan en begrijpen van het Nederlands op taalniveau A1 is belangrijk om uw werk te kunnen doen.

Locaties: Op diverse locaties kunt u werken. Dit zijn locaties in de wijken Lombardijen, Feijenoord, Crooswijk en Schiebroek / http://www.talentfabriek010.nl


 Horeca-medewerker bij Resto VanHarte 

 Bedrijf: Resto VanHarte organiseert diners voor buurtbewoners. Iedereen is welkom om samen te eten. Elkaar beter leren kennen is belangrijk. Bij Resto VanHarte werken vrijwilligers in de keuken en bediening.

Werktijd en duur: U werkt 1 hele dag per week. De werktijden zijn van 14 uur ‘s middags tot 20 uur ‘s avonds. De werkstage duurt 3 maanden.

 Taken: U zult meehelpen in de keuken en het restaurant. Samen met andere vrijwilligers verzorgt u een diner. U dekt de tafels en werkt in de bediening. Ook helpt u met opruimen.

 Profiel deelnemer: minimaal A1-niveau Nederlands, beschikbaar voor minimaal 8 uur per week.

Locatie: De Mozaïek, Oude Noorden, De Propeller, Provenierswijk en RVC De Hef, Feijenoord / www.restovanharte.nl


Theater Zuidplein zoekt facilitaire ondersteuning Horeca& Publieksservice in teamverband 

Bedrijf: Theater Zuidplein is een Rotterdams theater. Vaak toont het theater iets maatschappelijks. Het theater is er voor iedereen. Theater Zuidplein heeft veel concerten en voorstellingen. Er zijn twee zalen voor in totaal 750 bezoekers. Vijftig procent van het publiek is jonger dan 30 jaar.  

Werktijd en duur: U doet minimaal 10 uur in de week werkervaring op. Werktijden zijn in overleg. Men gaat uit van 2 diensten per week. De werkstage duurt minimaal 6 maanden.

Taken: U zult contact hebben met bezoekers van het theater. U leert samenwerken met collega’s. Ook helpt u bij de garderobe, het buffet en met de onderhoud van voorraad en ruimtes.

Profiel deelnemer:  minimaal A1-niveau Nederlands afgerond, beschikbaar voor 10 uur per week

Locatie: Rotterdam-Zuid / www.theaterzuidplein.nl


 Kok bij De Nieuwe Poort Rotterdam 

Bedrijf: De Nieuwe Poort Rotterdam is een ontmoetingsplek. Ze zijn open van maandag tot en met zaterdag. Naast een café-restaurant zijn er zalen voor verhuur. Ook zijn er regelmatig evenementen. De Nieuwe Poort werkt met een maatschappelijke keuken.  Leerlingen volgen er een opleiding tot zelfstandig kok.

Werktijd en duur: U doet 3 dagen (in totaal 12 uur) in de week ervaring op in de horeca. De werktijden zijn van 10:00 uur – 14:00 uur of van 17:00 – 21:00 uur. De werkstage duurt 3 maanden.

 Taken: U helpt mee met de keukenwerkzaamheden. U krijgt daarbij begeleiding. U leert verschillende horeca vaardigheden. Ook ontmoet u andere Rotterdammers. U heeft tijd om de Nederlandse taal te oefenen.

Profiel deelnemer: Nederlands (A-1 niveau), 12 uur per week beschikbaar of meer.

Locatie: Rotterdam – Centrum / www.denieuwepoort.org