Het was feest gisteravond voor acht deelnemers van SNTR! Zij rondden met succes de opleiding tot hairstylist af aan de Nederlandse Kappersakademie.

De deelnemers moesten nog twee opdrachten doen om hun diploma te behalen: een heer en een dame knippen. Gelukkig hebben de deelnemers deze twee examens zonder moeite doorstaan. Deelnemer Rose vertelt dat zij heel blij is met haar diploma: “Ik heb drie dagen niet kunnen eten van de spanning.” Ook deelnemer Rushin is super trots dat ze het diploma heeft behaald: “Ik bedank mijn man, die vanavond met mij mee wilde als model.”

In het voorjaar van 2019 kregen 11 deelnemers de kans de opleiding tot hairstylist te volgen. Het was een initiatief van de Nederlandse Kappersakademie, Stichting Neeltje Buis, Betsy Park fonds en SNTR. De opleiding duurde in totaal 40 weken en werd grotendeels gefinancierd door Stichting Neeltje Buis. Betsy Park fonds sponsorde het traject van één deelnemer. De Nederlandse Kappersakademie vindt het belangrijk om deelnemers van SNTR met deze opleiding een kans op de arbeidsmarkt te bieden.