SNTR heeft een nieuw taalprogramma ontwikkeld: Aan de Slag! Hierin leren 24 deelnemers Nederlands voor op de werkvloer en voor in het dagelijks leven. Een uitkomst voor deelnemers die graag willen werken maar voor wie Nederlands leren moeilijk is. Maandag 18 maart vond de kick-off van het programma plaats, dat 32 weken duurt.

SNTR-deelnemer Muhsin Al-Hassan moedigde de deelnemers aan. Zelf kwam hij als analfabeet naar Nederland. In Syrië was hij nooit naar school geweest. Pas hier in Nederland leerde hij lezen en schrijven. Nu volgt hij een opleiding tot hairstylist bij de Rotterdamse Kappersakademie. En werkt hij een aantal uur in de week bij Herenkapsalon010 in Rotterdam-Zuid. In de toekomst wil hij een eigen kapperszaak starten.

In het programma gaan de deelnemers twee dagdelen per week naar Nederlandse les. Daar leren ze woorden die veel worden gebruikt op de werkvloer. Ook gaan ze twee dagdelen per week naar een werkstage, een loopbaantraining of naar hun loopbaancoach. Daar leren ze hoe je een CV maakt en vacatures vindt. En hoe je jezelf presenteert aan een werkgever.

De deelnemers kregen tijdens de kick-off ook een aantal korte presentaties van ondernemers. Deze ondernemers bieden de deelnemers een werkstage aan bij hun onderneming. Aanwezig waren Lisette Magis van Bouwerswerkplaats Wij Zijn Rotterdam, Mireille van den Berg van Talentfabriek010, en Maya Blom van Tafel van Zeven.

Met het programma ‘Aan de Slag’ krijgen de deelnemers meer dan 600 uur taalles. Daarmee voldoen ze aan de wettelijke inburgeringseis.