In de ochtend les en in de middag een leuke activiteit. Dat is het concept van de SNTR-zomerschool die dit jaar voor de derde keer plaatsvond. Met als thema: vriendschap.

115 Syrische kinderen leerden in drie weken tijd beatboxen, rappen en koken. Ze gingen naar Diergaarde Blijdorp en maakten kennis met dieren van over de hele wereld. Ze leerden pijl en boog schieten op de Outdoor Valley in Bergschenhoek. Ze bezochten het Wereldmuseum. En maakten zelf een krant op de redactie van het AD.

De zomerschool kreeg dit jaar bezoek van de Rotterdamse straatvoetballer Soufiane Touzani. Hij leerde de kinderen de voetbaltruc “rondje om de wereld”. En speelde met hen het panaspel. Tijdens een Q&A vertelde hij dat hij door een operatie aan zijn rug moest stoppen met voetballen. En dat hij daarom zo goed was geworden in trucjes. Ook vertelde hij dat hij Cristiano Ronaldo had ontmoet.

De kinderen sloten de zomerschool af met een feestelijk optreden voor hun ouders. Ze vertelden wat over hun beste vriend of vriendin. Ze deden de truc die ze van Touzani hadden geleerd. Ze lieten zien hoe goed ze konden beatboxen. Ze dansten. Ze zongen. En een enkeling durfde zelfs alleen op het podium te staan. Kortom: het was een zeer geslaagde zomerschool!

Dank aan alle vrijwilligers en docenten die de zomerschool mogelijk hebben gemaakt!