Een groep nieuwsgierige, betrokken en kritische jonge talenten die de wereld willen verbeteren. Dat is de BKB Academie. Elk jaar reist de BKB Academie een weekend door Nederland om verschillende initiatieven te bezoeken. Op donderdag 26 september kwam de BKB Academie langs bij SNTR om meer te weten te komen over ons integratieprogramma.

De ochtend begint met een rondleiding door de taalschool van SNTR. De groep maakt kennis met een mannelijke deelnemer van SNTR. Hij vertelt dat hij vijf dagen in de week bezig is om de Nederlandse taal te leren. En om meer te weten te komen over “alles wat met Nederland te maken heeft.” Hij laat daarmee zien dat integreren veel tijd kost.

Vervolgens krijgt de groep een presentatie over het programma van SNTR. En ontmoeten de talenten deelneemster Rose. Rose vluchtte tweeëneenhalf jaar geleden uit Syrië, waar ze docent Engels was. Nu leert Rose Nederlands, doet ze vrijwilligerswerk en volgt ze een kappersopleiding. De groep is onder de indruk van haar verhaal en haar doorzettingsvermogen.

Wij vonden het een geslaagd bezoek. En hopen dat de BKB Academie nu een goed beeld heeft van ons integratieprogramma!