Een baan vinden in Rotterdam is moeilijk. Zeker als nieuwkomer. Daarom organiseert SNTR op 14 februari in samenwerking met Excelsior4All een netwerkbijeenkomst voor SNTR-deelnemers en werkgevers in het stadion van Excelsior.

De Nsecure Lounge in het Van Donge & De Roo Stadion stroomt langzaam vol. 60 deelnemers en 30 werkgevers hebben zich aangemeld. Drie mannelijke deelnemers staan in de hoek van de lounge. Eén van hen was in Syrië loodgieter, de ander boekhouder, en de derde ontwierp logo’s. Nu zitten de mannen op school om Nederlands te leren. “Maar,” zegt de voormalig logo-ontwerper, “ik denk dat ik sneller Nederlands leer als ik aan de slag kan in de praktijk.”

Een andere deelnemer bevestigt dat. Hij doet vrijwilligerswerk als assistent-trainer bij de judoclub in de wijk waar hij woont. “20% van het Nederlands dat ik spreek heb ik geleerd op school. 80% op de judoclub.” Hij is bij de netwerkbijeenkomst, omdat hij op zoek is naar een betaalde baan. “Het liefst word ik judotrainer, net als in Syrië. Maar daarvoor moet ik in Nederland te veel diploma’s halen.” Daarom is hij nu op zoek naar een baan als heftruckbestuurder. “Die papieren heb ik wel.”

‘Van Amar leren we dat we trots mogen zijn op ons werk.’

Voor de deelnemers begint de middag met een workshop. Ze denken na over het beroep dat ze in Nederland willen doen. En de woorden die ze nodig hebben om dat beroep te omschrijven. Ook schrijven ze hun competenties en hun vragen aan de werkgevers op een kaart, zodat ze daar straks op kunnen kijken tijdens het netwerken. Waar ze aan moeten denken bij het solliciteren? “Dat ze hun competenties afstemmen op de vacaturetekst,” aldus toekomstcoach Martin van SNTR.

Statushouders netwerken met Rotterdamse werkgevers in het Excelsiorstadium. Foto: Sanne Donders

De werkgevers krijgen een presentatie van bouwconcern Dura Vermeer en restaurant De Nieuwe Poort. Beide hebben een deelnemer van SNTR in dienst. Stefan Snijder, facilitair manager bij Dura Vermeer, vertelt hoe blij hij werd bij het lezen van Amar’s sollicitatiebrief. “Dat iemand die zo weinig Nederlands spreekt de moeite neemt om zo’n mooie brief te schrijven.” Amar begon aanvankelijk met één dag in de week stage lopen bij het bouwconcern, maar werkt er inmiddels 32 uur in de week. Snijder: “We leren veel van Amar. Dat we trots mogen zijn op ons werk. En op de kansen die we krijgen.”

Na de workshop en presentaties is het tijd voor het netwerken. Onder het genot van een hapje en een drankje zoeken de werkgevers en deelnemers elkaar op. Er worden visitekaartjes uitgedeeld en tips gegeven. Beschik je niet over een vrachtwagenrijbewijs? Probeer het dan eens als bezorger bij Albert Heijn of Coolblue, stelt een medewerker van Tempo Team voor. “Want elke stap is er één richting je einddoel.”