Marte van Oort is per 1 juli strategisch directeur van SNTR. “Als strategisch directeur ontwikkel ik de toekomstvisie voor SNTR die past binnen het nieuwe inburgeringsstelsel dat per 1 juli 2021 start. Ons huidige programma en onze ervaringen met onze Syrische deelnemers vormen hiervoor een sterke basis.”

“Ik ben vanaf de start van SNTR betrokken geweest bij het programma. Eerst heb ik vanuit Stichting De Verre Bergen (SDVB) het programma mede vormgegeven, daarna heb ik als bestuurder bij SNTR het programma en de organisatie zien groeien, ontwikkelen en professionaliseren. Mijn nieuwe functie voelt als een logisch vervolg, waarbij ik zelf, samen met mijn collega Eva, aan het roer kom te staan in een spannende en uitdagende periode. Het nieuwe inburgeringsstelsel biedt een mooi moment om samen met ons team, onze deelnemers en onze partners in de stad te kijken naar wat statushouders nodig hebben en welke rol daarin is weggelegd voor SNTR.

Naast mijn directeurschap bij SNTR werk ik bij SDVB als senior programmamanager. Vanuit die functie ontwikkel, begeleid en ondersteun ik nieuwe maatschappelijke programma’s die zich richten op onderwerpen zoals het begeleiden van kwetsbare zwangere vrouwen en jonge moeders of het mentoren van kinderen en jongeren in Rotterdam-Zuid. Voor de komende anderhalf jaar combineer ik deze functie met mijn directeurschap bij SNTR. Ik hoop dat er over een jaar een sterke strategie staat voor de toekomst van SNTR, zodat we nog vele jaren statushouders in Rotterdam kunnen begeleiden naar een duurzame toekomst en hen thuis kunnen laten voelen in Rotterdam.”