In contact komen met werkgevers in Rotterdam is moeilijk. Zeker als nieuwkomer. Daarom organiseert SNTR op dinsdag 8 oktober een netwerkbijeenkomst voor SNTR-deelnemers en werkgevers bij Cuzina in Rotterdam.

Langzaam stroomt de zaal van het restaurant vol. 26 deelnemers en 10 werkgevers hebben zich aangemeld. Drie jongemannen zitten aan een tafel. Eén van hen vertelt dat hij in Syrië elektricien was. In Nederland wil hij graag werken in een kapperszaak. Hij zit nu op school om de Nederlandse taal te leren. “Als kapper werk ik veel met Nederlandse mensen en zo leer ik de taal snel,” zegt hij. Hij wil graag zijn ritme terug, onder de mensen zijn en werken.

Een andere deelnemer bevestigt dat in contact komen met Nederlanders belangrijk is. Ze was in Syrië administratief medewerker. Vol trots vertelt ze over haar diploma dat ze in Syrië heeft behaald. Ze is bij de netwerkbijeenkomst, omdat ze op zoek is naar betaald werk. “Het liefst word ik administratief medewerker, net als in Syrië. Daarvoor moet ik de Nederlandse taal goed beheersen.” Ze neemt elke kans aan om in contact te komen met de Nederlandse taal.

Het programma van de netwerkbijeenkomst start met een presentatie over het programma van SNTR. Daarna geven de werkgevers een korte introductie over hun bedrijven. Sommigen laten een video zien; sommigen geven een korte uitleg. Dan is het tijd voor de Marshmallow Challenge. In groepjes moeten de deelnemers en werkgevers een zo hoog mogelijke toren bouwen van ongekookte spaghetti en tape. Het doel is dat er een marshmallow bovenop kan blijven liggen.

Om dat doel te bereiken moeten de deelnemers en werkgevers samenwerken. Ieder groepje blijkt een eigen aanpak te hebben. In het ene team is er duidelijk een leider aanwezig. Het andere team is aan de opdracht begonnen zonder een plan. “Mooi en leuk om te zien dat iedereen een eigen talent heeft en verschillende competenties bezit,” zegt Jeffrey van Meerkerk, ambassadeur van SNTR en directeur Strategic Relations, Sustainability & CSR bij ManpowerGroup. Volgens hem gaat het erom dat iedereen zijn of haar talent kent en deze ook kan inzetten.

“Iedereen heeft een talent” – Jeffrey van Meerkerk

Na de opdracht is het eindelijk tijd voor het netwerken. Onder het genot van een hapje en een drankje zoeken de werkgevers en deelnemers elkaar op. De deelnemers geven na een oriënterend gesprek hun CV mee aan de werkgevers. Zowel de werkgevers als de deelnemers vinden de netwerkbijeenkomst geslaagd. De eerste stap is gezet. De deelnemers hebben contact gelegd met de werkgevers. Nu kan het solliciteren gaan beginnen!