Welke bijdrage kunt u leveren? Die vraag stelt SNTR aan vijf van de negen SNTR-ambassadeurs tijdens het tweede ambassadeursdiner in Verhalenhuis Belvedère.

Jeffrey van Meerkerk

De ambassadeurs willen allen hun netwerk en kennis inzetten om statushouders aan werk te helpen. Jeffrey van Meerkerk is directeur Strategic Relations, Sustainability & CSR bij uitzendorganisatie ManpowerGroup. Zijn organisatie heeft veel statushouders naar werk begeleid. “Veel Nederlandse werknemers hoppen van baan naar baan,” zegt Van Meerkerk. “Maar statushouders zijn heel loyaal. Ze blijven lang bij een bedrijf en zijn minder vaak ziek. Ze zijn vaak een betere match voor een bedrijf.”

Financieel directeur Lowick Barg van Dura Vermeer kan die gedrevenheid beamen. “Onze werknemer Amar had door een val zijn arm gebroken. De volgende dag kwam hij op kantoor. ‘Wat kom jij doen?’ vroegen wij. Hij zei dat hij best met één arm kon werken.”

Passie
Jannelieke Aalstein en Jos van der Vegt

Ambassadeur Jannelieke Aalstein, in het dagelijks leven adjunct-directeur van Rotterdam Partners, mocht onlangs de pitches beoordelen van SNTR-deelnemers die het ondernemerschaptraject hadden afgerond. “Het raakt me als ik zie dat deze ondernemers de passie die ze in hun eigen land hadden, kunnen terugvinden in hun nieuwe land.”

De ambassadeurs zijn onder de indruk van de verhalen van SNTR-deelnemers Hwian Alragheb en Marnan Jawich die eveneens aan tafel zaten. Hwian leerde in korte tijd Nederlands op B2-niveau en is nu tweedejaars student Chemische technologie aan de Hogeschool Rotterdam. Hij zoekt voor komend schooljaar een stage. “Het liefst in de groene energie,” zegt hij terwijl hij met een schuin oog naar ambassadeur John Knoester kijkt.

Lowick Barg, Hwian Alragheb en John Knoester

Het gezelschap lacht. Knoester, HR-directeur bij Van Oord, heeft net verteld dat zijn bedrijf investeert in groene energie.

Extra energie

Knoester geeft toe dat hij het ingewikkeld vindt statushouders aan werk te helpen als ze geen Nederlands spreken en weinig opleiding hebben. “We moeten kijken naar wat wel mogelijk is. En er net even wat extra energie in steken.”

Marnan Jawich vertelt dat hij moeite had met het vinden van werk. “Ik sprak de taal nog niet goed. Maar ik wilde niet thuis zitten.” Met hulp van SNTR stoomde hij in bij een leer-werktraject bij netbeheerder Stedin.

John Knoester en Marnan Jawich

Komend jaar krijgt hij een vast contract als elektromonteur. “In Damascus werkte ik al 25 jaar als monteur. Stroom werkt in Nederland hetzelfde als in Syrië.”

Veel statushouders hebben vanuit hun thuisland veel praktische werkervaring, maar kunnen vaak geen diploma overleggen. Dat maakt werk vinden in Nederland lastig. De ambassadeurs willen zich graag inzetten om werkgevers ervan te overtuigen dat diploma’s niet altijd zaligmakend zijn. Ambassadeur Jos van der Vegt, commissaris bij Ahoy Rotterdam: “Zo moeilijk moet dat toch niet zijn? Veel werkgevers zijn op zoek naar technische en uitvoerende mensen. Er is werk zat!”