Stichting Nieuw Thuis Rotterdam was zeer vereerd de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen Filippo Grandi van de UNHCR en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam deze week te ontvangen. De VN-topman en de burgemeester wilden meer weten over het programma van SNTR en over de leerpunten van de stichting.

Vlnr: Burgemeester Aboutaleb, directeur Roelof Prins van Stichting De Verre Bergen en VN-topman Filippo Grandi. Foto: Sanne Donders

IJzeren discipline
Ook spraken zij met deelnemers van het programma. Khaldoon Esmail vertelde dat de Nederlandse taal leren en integreren een ‘ijzeren discipline’ vergt. Hij wil graag een IT-onderneming beginnen, maar kan wegens zijn tijdelijke status geen lening krijgen. Daarom begint hij in september met een ICT-opleiding bij de Hogeschool Rotterdam.

 

Dareen Razouk en Khaldoon Esmail vertellen over hun ervaringen. Foto: Sanne Donders

Praten met ouderen
Dareen Razouk deed veel vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis. Praten met ouderen heeft haar enorm geholpen om beter Nederlands te spreken. Ze zoekt nu een betaalde baan, het liefst in een kledingwinkel.

 

Grandi en Aboutaleb waren onder de indruk van het programma en de voortgang van de deelnemers. Ze wensten de deelnemers en hun gezin veel succes met hun verdere integratie.