SNTR voert de zelfredzaamheidsroute (Z-route) uit in opdracht van gemeenten in de regio Rotterdam. Dit betekent dat wij de taal en participatiebegeleiding van statushouders met een onderwijsachterstand en/of beperkt leervermogen verzorgen in de gemeenten Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard.

Het doel van dit nieuwe programma is om Z-route inburgeraars uit deze gemeenten te ondersteunen bij het behalen van hun hoogst haalbare taalniveau en hun kansen op duurzame participatie te maximaliseren. Met de ondersteuning van docenten, trainers, participatiecoaches en vele vrijwilligers bieden wij onze deelnemers een programma aan dat bestaat uit minstens 800 uur taallessen en –activiteiten met een koppeling naar de praktijk en 800 uur participatietrainingen en –activiteiten gericht op taal, zelfredzaamheid en (vrijwilligers)werk. Het lesaanbod vindt plaats op onze noord-locatie op de Schiekade 101 en zuid-locatie op Slingeplein 8-10.

Met het SNTR-programma bieden we een excellent geïntegreerd taal en participatie programma aan binnen de Z-route. Met dit programma streven wij ernaar dat deelnemers zich thuis voelen in Nederland en actief meedoen in de samenleving. Dit doen we door deelnemers uit te dagen en te activeren zodat zij zichzelf kunnen redden in de maatschappij.