Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil het aanbod vergroten van woningen voor statushouders. Daarom heeft de stichting 200 woningen verspreid over Rotterdam aangekocht. In de huurwoningen wonen Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning, die in Rotterdam  zijn geplaatst .

Verspreid over Rotterdam

De huizen staan verspreid over de stad. Behalve in de wijken waar al veel mensen met een bijstandsuitkering wonen (de Rotterdamwet-wijken). SNTR heeft huizen gekocht van particulieren die gemiddeld meer dan zes maanden te koop hebben gestaan. De woningen kostten gemiddeld 100.000 euro.

Syrische gezinnen

SNTR richt zich op Syrische gezinnen. Omdat Syriërs op dit moment de grootste groep vluchtelingen in ons land zijn. Daarbij is het makkelijker een programma te maken voor een groep met dezelfde taal en cultuur. Het zijn gezinnen, omdat we een veilig thuis voor kinderen belangrijk vinden.
SNTR heeft niet zelf beslist welk gezin in de woning kwam wonen. Dat deed het gemeentelijk Intakeloket Ondersteuning Statushouders (IOS).

Huur

De Syrische gezinnen betalen huur voor hun woning. Met deze huur betaalt SNTR een deel van de begeleiding naar taal, onderwijs en werk.