Het programma van SNTR duurt 3 jaar. Na 3 jaar verwachten we dat u de meeste dingen zelf kunt. Of dat u weet welke organisaties in Rotterdam u kunnen helpen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

 • welke onderdelen van het SNTR-programma voor u stoppen na 3 jaar;
 • van welke onderdelen van het SNTR-programma u nog wel gebruik kunt maken na 3 jaar;
 • welke organisaties in Rotterdam u kunnen helpen met verschillende zaken.

Deze onderdelen van het SNTR-programma stoppen na 3 jaar

 1. Taal
  U kunt niet meer naar het spreekuur van taal komen. U moet uw tag inleveren. En u kunt geen bijfinanciering meer ontvangen.
 2. Maatschappelijke begeleiding
  De coach en connector komen niet meer bij u op huisbezoek. Ook kunt u niet meer naar het spreekuur van begeleiding komen.
 3. Toekomstcoaching
  U krijgt geen begeleiding meer bij het vinden van (vrijwilligers)werk en/of een opleiding.
 4. Begeleiding van uw kind(eren)
  Uw kinderen krijgen voor hun verjaardag geen cadeau meer van Stichting Jarige Job. Zij kunnen niet meer meedoen aan de SNTR-zomerschool. En jongeren van 16 jaar of ouder kunnen niet meer naar het jongerenspreekuur komen.

Van deze onderdelen van het SNTR-programma kunt u na 3 jaar nog wel gebruik maken

 1. Huurwoning
  U kunt in uw huurwoning van SNTR blijven wonen. En een melding doen als er iets kapot is. Ook bent u welkom op het spreekuur van huisvesting. Het spreekuur is iedere vrijdag van 14.30 – 15.30 uur.
 2. Loopbaanprogramma
  U kunt meedoen aan trainingen, workshops, werkbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Kijk hier voor het aanbod.
 3. Studiehuis
  In het Studiehuis van SNTR kunt u huiswerk maken voor de taalles. Of oefenen voor uw inburgeringsexamen(s). Ook organiseert het Studiehuis activiteiten. Word lid van onze Facebookgroep om te zien welke activiteiten het Studiehuis organiseert.
 4. (Taal)maatje
  U kunt blijven afspreken met uw (taal)maatje.

Organisaties in Rotterdam

VraagWijzer
Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit? Bijvoorbeeld over ingewikkelde brieven, uw gezondheid of geld? Dan kunt u terecht bij VraagWijzer, een gratis loket van de Gemeente Rotterdam. Medewerkers van VraagWijzer zoeken samen met u naar oplossingen. Soms verwijst VraagWijzer u door naar andere organisaties in de wijk.

T. 14010
W. https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vraagwijzer/

Huis van de Wijk
In een Huis van de Wijk kunt u vrijwilligerswerk doen of activiteiten volgen. Zoals een taalcursus, les in gezond eten of bewegen. Er is aandacht voor jeugd met speciale activiteiten. En er is ruimte voor initiatieven van bewoners. Ook voor vragen of advies kunt u terecht in het Huis van de Wijk.

Kijk hier voor het Huis van de Wijk in uw buurt.

Overige organisaties

In de doorverwijskaart van SNTR vindt u meer organisaties in Rotterdam die u kunnen helpen.

Vragen
Heeft u vragen over bovenstaande informatie? Stuur dan een e-mail naar uitstroom@sntr.nl. Of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-82401622.