Kom werken bij SNTR! Op dit moment hebben we twee openstaande vacatures. Een vacature communicatie (ZZP) en een vacature stagiair financiën. Beide vind je hieronder.

Vacature: Communicatie (ZZP-basis – gemiddeld 8 uur per week)

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) zoekt  een ervaren en gedreven Communicatie ZZP-er.  

SNTR is opgericht als projectorganisatie rondom inburgering maar gaat in 2022 en 2023 (met mogelijke verlenging tot en met 2027) op structurele basis de Z-route uitvoeren voor de gemeente Rotterdam en een aantal omliggende gemeenten. In deze leerroute krijgen inburgeraars taalles, individuele begeleiding en participatiekansen met als doel duurzaam meedoen in de Nederlandse samenleving.

Naast het uitvoeren van deze leerroute beheert SNTR een 209 tal woningen waarin de deelnemers van ons eerste programma wonen.

Wie zijn wij?

SNTR is in 2016 opgericht door Stichting de Verre Bergen (SDVB), een Rotterdamse stichting die maatschappelijke initiatieven opzet en financiert. SNTR heeft in de periode 2016-2021 huisvesting, maatschappelijke begeleiding, taalonderwijs en arbeidstoeleiding voor 200 Syrische gezinnen verzorgd. Dit programma wordt eind 2021 afgerond, waarna SNTR per januari 2022 een nieuwe start maakt als aanbieder van de Z-route. De huisvesting uit ons eerste programma wordt gecontinueerd.

Het nieuwe programma wordt deels gefinancierd vanuit de gemeente Rotterdam en deels vanuit SDVB. Door de aanvullende financiering vanuit SDVB kan SNTR haar hoge kwaliteitsambities voor de Z-route realiseren.

Wat ga je doen?

Om stakeholders zoals media, cursisten en (gemeente)bestuurders over (de voortgang van) het programma van SNTR te informeren, geef jij advies over de te volgen communicatiestrategie en daaruit voortvloeiende communicatiemiddelen. Daarnaast geef je communicatieadvies aan het MT over hoe in te spelen op actuele ontwikkelingen.

 • Je schrijft mee aan de nieuwsbrieven voor cursisten en externen
 • Je neemt de regie op het ontwikkelen van een nieuwe website in de aanloop naar het nieuwe programma
 • Je onderhoudt de huidige website en de social media kanalen van SNTR
 • Je stelt communicatiemiddelen op (berichten, flyers, artikelen)
 • Je actualiseert de communicatiemiddelen als foto’s, video’s en presentaties
 • Je controleert communicatie van andere collega’s naar externen
 • Je houdt de actuele ontwikkelingen in de vluchtelingenproblematiek bij die relevant zijn voor het programma of de stakeholders

SNTR bevindt zich op het moment in een transitiefase. De gevraagde werkzaamheden zullen komende periode zowel betrekking hebben op de afronding van de projectorganisatie activiteiten (verwachte afronding eind 2021) alsook de voorbereidende werkzaamheden voor ‘SNTR 2.0’ welke officieel van start gaat op 1 januari 2022.

De ideale kandidaat:

 • Is een zelfstandige, enthousiaste en creatieve communicatie professional
 • Is nieuwsgierig en proactief
 • Is multimediaal en vindt het leuk om nieuwe communicatiemiddelen te ontwikkelen (waaronder de in eerste periode een nieuwe website)
 • Volgt de actualiteit op de voet
 • Heeft een goede pen
 • Is cultureel sensitief en heeft affiniteit met de ondersteuning van vluchtelingen en statushouders.
 • Is woonachtig in (de buurt van) Rotterdam (pre)
 • Startdatum in overleg bij voorkeur zo snel als mogelijk, zodat er voldoende tijd is om de start van het programma in januari 2022 voor te bereiden.

Wij bieden

Een afwisselende opdracht binnen een innovatief programma en een gezellig team waar de inhoud voorop staat, een organisatie die kennis en kapitaal beschikbaar heeft om gedurfde ideeën ten uitvoer te brengen.

Qua inschatting van de gevraagde uren denken we aan 8 uur per week. Rondom de ontwikkeling van de nieuwe website (naar verwachting in de periode oktober-december 2021) zal een tijdelijk grotere ureninzet gevraagd worden. De opdracht zal in eerste instantie tot en met voorjaar 2022 lopen. Daarna kan gekeken worden of er vervolgafspraken gemaakt kunnen worden. Naar verwachting zal het aantal gevraagde uren dan afnemen.

Solliciteren

Aan geïnteresseerde kandidaten vragen we om een CV en motivatiebrief te sturen aan HR t.a.v. Cora Pabon (sollicitatie@sntr.nl). Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Cora Pabon per email of telefonisch op 010-3101100.


Vacature: Stagiair Financiën

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden. Zo snel mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving is het doel.
SNTR biedt een intensief programma dat bestaat uit een huurwoning, een versneld taaltraject, het leren kennen van de wijk en de stad, en begeleiding naar passend (vrijwilligers) werk en/of onderwijs.
De Erasmus Universiteit onderzoekt de impact van het programma.

SNTR zoekt vanaf september 2021 tot en met februari 2022 een stagiair(e) op de afdeling financiën. In goed overleg kan qua periode hiervan worden afgeweken bijvoorbeeld een kortere stage of de start iets eerder of later.

Achtergrond

Het programma van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) is een innovatief experiment van Stichting De Verre Bergen, een filantropische organisatie die zich richt op een beter Rotterdam. Met het programma ambieert Stichting De Verre Bergen aan te tonen dat een intensieve en integrale aanpak leidt tot een snellere integratie van statushouders in de Nederlandse samenleving.

De functie

Wij zijn op zoek naar een proactieve stagiair financiën die breed inzetbaar is. De belangrijkste dagelijkse taken van de stagiair zijn:

– Het verwerken en invoeren van gegevens in onze (sub) administraties, zoals het bijhouden van de VVE-administratie
– Het controleren van gegevens van verschillende bronnen en overzichten
– Overzichten maken ten behoeve van de financiële administratie
– Signaleren van verschillen en voorstellen doen ter verbetering
– Opstellen van de incassolijst voor de debiteuren
– Berekenen en opstellen van de uitbetalingslijst van reiskostenvergoeding voor de deelnemers
– Debiteurenbeheer, inclusief het sturen van brieven voor bijvoorbeeld achterstanden, huuraanpassingen en stookkosten
– Overige ondersteuning op de afdeling financiële administratie.

Onze ideale kandidaat

– Heeft HBO-werk- en denkniveau;
– Denkt mee, zet actiepunten uit en bewaakt die;
– Is proactief en kan goed zelfstandig werken;
– Is zorgvuldig en accuraat;
– Kan goed omgaan met vertrouwelijke informatie, is integer;
– Kan goed omgaan met Microsoft office (Excel);
– Is oplossingsgericht, hands-on en heeft een positieve werkhouding;
– Heeft bij voorkeur kennis van het werken met een boekhoudprogramma.

Wij bieden

– Een leerzame en uitdagende stage bij een dynamische organisatie met goede begeleiding;
– Het leeraspect en ontwikkeling staan centraal tijdens de stage;
– In het begin van je stageperiode krijg je een inwerkprogramma aangeboden;
– Een marktconforme stagevergoeding.

Contact

Ben je enthousiast over de stagewerkzaamheden en Stichting Nieuw Thuis Rotterdam? Stuur dan een motivatiebrief met CV o.v.v. Stage Financiën ter attentie van Cora Pabon per mail naar sollicitatie@sntr.nl –
010-3101100.