Ik ben huurder Een andere woning

Een andere woning

Een andere woning in Rotterdam

U huurt van SNTR een sociale huurwoning.

Als u een andere woning wilt in Rotterdam, dan moet u ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond, deze inschrijving moet u ieder jaar verlengen.

Er zijn een paar manieren om een andere woning te zoeken op Woonnet Rijnmond. Wilt u snel in een sociale huurwoning? Reageer dan op de DirectKans-woningen en de Loting-woningen op Woonnet Rijnmond, de nieuwe DirectKans-advertenties staan iedere dag om 20.00 online.

BELANGRIJK OM TE WETEN: In Rotterdam is er een wachttijd voor een sociale huurwoning. Hoe lang de wachttijd is dat is voor iedere kandidaat verschillend.

Woningruil
Door de woningnood duurt het vaak lang om een andere woning te vinden. Soms is het mogelijk om een woning te vinden waarvan de bewoners graag met uw woning willen ruilen, dit heet woningruil. U kunt dan uw woning ruilen met een andere woning in Rotterdam of in een andere stad.

SNTR vindt woningruil goed onder bepaalde voorwaarden. U moet woningruil altijd bij SNTR aanvragen, lees het formulier Informatie over woningruil bij SNTR goed door.

Als u woningruil wilt aanvragen, kunt u dat doen door het Aanvraagformulier woningruil in te vullen en op te sturen naar SNTR.

Belangrijk om te weten:

  • Alle documenten moeten compleet zijn, anders kunnen wij de aanvraag niet in behandeling nemen.
  • U mag niet verhuizen totdat u schriftelijk toestemming van ons heeft ontvangen.

Urgentieverklaring
Met een urgentieverklaring kunt u sneller een andere woning krijgen, SNTR geeft geen urgentieverklaring af. Om een urgentieverklaring aan te vragen kunt u een afspraak maken voor een gesprek bij een corporatie in Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam of Capelle a/d IJssel. Voor meer informatie over het aanvragen van een urgentieverklaring kunt u kijken op de website van  SUWR • Urgentiebepaling Woningzoekenden

 

 

Terug
Omhoog