Ik ben huurder Een andere woning

Een andere woning

Een andere woning in Rotterdam
U huurt van SNTR een sociale huurwoning. Als u een andere woning wilt in Rotterdam, dan moet u ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond . Deze inschrijving moet u ieder jaar verlengen. Er zijn een paar manieren om een andere woning te zoeken op Woonnet Rijnmond. Wilt u snel in een sociale huurwoning? Reageer dan op de DirectKans-woningen en de Loting-woningen op Woonnet Rijnmond. De nieuwe DirectKans-advertenties staan iedere dag om 20.00 online.

BELANGRIJK OM TE WETEN: In Rotterdam is een wachttijd van 5-7 jaar voor een sociale huurwoning.

Woningruil
Door de woningnood duurt het vaak lang om een andere woning te vinden. Soms is het mogelijk om een woning te vinden waarvan de bewoners graag met uw woning willen ruilen. Dit heet woningruil. U kunt uw woning ruilen met een andere woning in Rotterdam, of in een andere stad.

SNTR vindt woningruil goed, onder bepaalde voorwaarden. U moet woningruil altijd bij SNTR aanvragen. Lees het formulier ‘Aanvullende informatie woningruil’ goed door.

Als u woningruil wilt aanvragen, kunt u dat doen door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar SNTR.

Belangrijk om te weten:

  • Alle documenten moeten compleet zijn. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • U mag niet verhuizen totdat u schriftelijk toestemming van ons heeft ontvangen.

Urgentieverklaring
Als u een belangrijke reden heeft om snel te verhuizen, dan kunt u een urgentieverklaring aanvragen bij SUWR. Met een urgentieverklaring kunt u sneller een andere woning krijgen. Een urgentieverklaring heet ook wel voorrangsverklaring. SNTR geeft geen urgentieverklaringen. Niemand bij SNTR krijgt voorrang.

Op de website van SUWR kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Let op: deze urgentieverklaring geldt alleen voor woningen van andere woningcorporaties, niet voor andere woningen van SNTR.

 

 

Terug
Omhoog