Ik ben huurder Een andere woning

Een andere woning

Een andere woning in Rotterdam
Je huurt van SNTR een sociale huurwoning.

Als je een andere woning wilt in Rotterdam, dan moet je ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond . Deze inschrijving moet je ieder jaar verlengen.

Er zijn een paar manieren om een andere woning te zoeken op Woonnet Rijnmond. Wil je snel in een sociale huurwoning? Reageer dan op de DirectKans-woningen en de Loting-woningen op Woonnet Rijnmond. De nieuwe DirectKans-advertenties staan iedere dag om 20.00 online.

BELANGRIJK OM TE WETEN: In Rotterdam is een wachttijd voor een sociale huurwoning. Het is verschillende hoe lang deze wachttijd is.

Woningruil
Door de woningnood duurt het vaak lang om een andere woning te vinden. Soms is het mogelijk om een woning te vinden waarvan de bewoners graag met uw woning willen ruilen. Dit heet woningruil. Je kan je woning ruilen met een andere woning in Rotterdam, of in een andere stad.

SNTR vindt woningruil goed, onder bepaalde voorwaarden. Je moet woningruil altijd bij SNTR aanvragen. Lees het formulier Informatie over woningruil bij SNTR goed door.

Als je woningruil wilt aanvragen, kun je dat doen door het Aanvraagformulier woningruil in te vullen en op te sturen naar SNTR.

Belangrijk om te weten:

  • Alle documenten moeten compleet zijn. Anders kunnen wij je aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Je mag niet verhuizen totdat u schriftelijk toestemming van ons heeft ontvangen.

Urgentieverklaring
Niemand bij SNTR krijgt voorrang. SNTR geeft geen urgentieverklaring op. Een urgentieverklaring kun je aanvragen bij SUWR. Met een urgentieverklaring kun je sneller een andere woning krijgen. Een urgentieverklaring heet ook wel voorrangsverklaring.

Op de website van SUWR kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Let op: deze urgentieverklaring geldt alleen voor woningen van andere woningcorporaties, niet voor andere woningen van SNTR.

 

 

Terug
Omhoog